-
Så gammal är du egentligen
Alla åldras men inte i samma takt. Hur vi lever våra liv påverkar starkt hur snabbt det biologiska åldrandet går och hur snabbt vi ”slits ut”. Alla känner…
-
Så kan vitt bröd bli nyttigare
En ny ingrediens i form av förändrat vetekli kan göra traditionellt vitt bröd nyttigare,…
-
70-plussare i fokus för nytt projekt
Örebro universitet genomfört ett projekt med deltagare från 70 år och uppåt för att…
-
Nu köper vi fler Nyckelhåls-märkta produkter
Försäljningen av Nyckelhålsmärkta produkter har ökat de senaste åren, samtidigt som utbudet har varit…
-
Mat, godis och snacks – 14-åringars vardag
Maten genom 14-åringars ögon: omgivna av mat, godis och snacks. Så sammanfattar Livsmedelsverket en…
-
Sötpotatis – snart en vanlig svensk gröda
Tycker du sötpotatis är lite exotiskt fortfarande? Det ska det bli ändring på. Forskare…
-
Mer protein kan utvinnas med ny metod
Forskare vid Chalmers har hittat ett mer effektivt sätt att utvinna protein ur tång.…
-
Ny förpackning ger lägre kvicksilverhalt
Kvicksilverhalten i tonfisk minskar med en ny förpackningslösning. Det visar forskare vid Chalmers i…

Det senaste inom mat, hälsa, träning och kost
alltnu.se är vår nyhetssida.
Se även våra Kunskapspaket på www.nutrinu.se
Nutritionsfakta står bakom både alltnu.se och nutrinu.se. Nutritionsfakta övervakar det senaste inom forskning näring, kost och hälsa.
Kategorier
Kontakt: info@nutrinu.se
