-
Det här kan vara vår mat om 15 år
Framtidens mattraditioner – hur ser de ut? Lite gammalt, lite nytt, men framför allt sundare och mer hälsosamt och med gamla rätter i nytt format. Sju av tio…
-
Bra att gå ned i vikt – även om man går upp igen
En viktnedgång ger ett visst skydd mot ohälsa, även för den som senare går…
-
Alkohol i unga år kan påskynda demens
En ny rapport visar hur alkohol påverkar hjärnan, att hjärnans volym minskar och att…
-
Hur påverkar psykisk ohälsa som ung oss i arbetslivet?
Psykisk ohälsa hos unga kan påverka dem även i det framtida arbetslivet. Men hur…
-
Celiaki kan påverkas av var du bor
Det krävs en genetisk risk i botten för att utveckla celiaki eller glutenintolerans –…
-
Då ska du äta – innan träning och match
Fotboll är en av våra stora folksporter. Men allt för många slarvar med maten,…
-
Kaffe från kaffeautomater sämre
Det kaffe du dricker på jobbet är med största säkerhet sämre än det du…
-
Lättare för dig som vill välja svenskt kött
Nu gäller det nya lagkravet som gör det lättare att få veta varifrån köttet…
-
Vanligt med järnbrist hos gymnasietjejer
Fler än var tredje tjej i gymnasiet har en brist på järn. Risken är…
-
Ny handlingsplan mot matsvinn
Nu har Sverige uppdaterat sin nationella handlingsplan mot matsvinn. ”Fler gör mer” heter planen…

Det senaste inom mat, hälsa, träning och kost
alltnu.se är vår nyhetssida.
Se även våra Kunskapspaket på www.nutrinu.se
Nutritionsfakta står bakom både alltnu.se och nutrinu.se. Nutritionsfakta övervakar det senaste inom forskning näring, kost och hälsa.
Kategorier
Kontakt: info@nutrinu.se
